ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радата въвежда превантивен арест за неудобните

Migration Image

В специално прессъобщение руското Министерство на външните работи обяви, че очаква с голямо нетърпение реакцията на западните дипломати и политици на законопроекта за въвеждане на превантивно задържане на граждани в затвор или в полицията, внесен в украинския парламент – Върховната рада.

С този “демократичен законопроект” се създават условия за задържане без съдебна заповед или присъда на всеки украински гражданин, който – по мнението на авторите на законопроекта, заплашва националните интереси на държавата и обществото, а също така и териториалната й цялост”, се посочва още в официалното съобщение, поместено на Интернет-сайта на руското външнополитическо ведомство.

Руските дипломати отбелязват, че този законопроект освен това предвижда и временно превентивно задържане на лица, съпричастни към подготовката и извършването на престъпления против основите за безопасност на Украйна. “Руската страна очаква незабавната реакция на подобни инициативи от нашите западни партньори, които иначе са толкова загрижени за демократичните процеси по света, в това число и на постсъветското пространство”, подчертават от руското външнополитическо ведомство.

В заключение дипломатите подчертават, че очакват и реакцията на правозащитниците от Русия, Украйна и другите европейски страни.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст