ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Депутатите обсъждаха цената на оградата по границата с Турция

Migration Image

Депутатите отложиха гласуването на идеята за създаване на комисия, която да контролира разходването на средствата при строежа на оградата по границата с Турция. Предложението беше на ГЕРБ, но срещу него се обявиха останалите три парламентарни групи.

Парламентът над три часа спори трябва ли да се създаде анкетна комисия, която да провери процедурите при изграждането на оградата по границата с Турция за справяне с бежанската вълна.

„ Не е нормално, когато за едно съоръжение е дадена цена 5 млн., да отиде на близо 10 млн. вие всъщност искате да се разходват средствата на българския данъкоплатец непрозрачно”, заяви от трибуната Цветан Цветанов от ГЕРБ.

„По информация на службите 230 000 пришълци от Афганистан чакат да преминат българската граница. стигаме до въпроса кой има интерес да няма такова защитно съоръжение. Интерес имат колегите от ГЕРБ, която иска да дестабилизира страната с една нова имигрантска вълна. имайте предвид, че още една бежанска вълна, когато ни залее, тези 5 млн., за които спорим цяла сутрин, ще ни се сторят като пролетна ваканция”, репликира Страхил Ангелов от „Коалиция за България”.

"Недопустимо е да говорите едва ли не за забрана на гоорене по тази тема в Народното събрание и да неглижирате по този безпрецедентен начин усвояването, или по-точно кражбата, на едни 5 милиона лева. За вас, ако те са нищо, но за българските граждани, които се лекуват, които правят инвитро процедури, за социално слабите, за пенсионерите, които размахвате като червено знаме, те са изключително важни", отговори му Снежана Дукова от ГЕРБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст