ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Домашна лаборатория за метамфетамин разкрита в Силистра

Migration Image

Операцията по пресичане на производството на наркотични вещества е проведена вчера от служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Силистра под надзора на окръжната прокуратура. В хода на процесуалните действия е извършено претърсване на тавански помещения в жилищен блок в областния град. Открити са 108,3 грама бяло кристално вещество, идентифицирано с полеви наркотест като метамфетамин. Намерени са и 0,7 грама канабис. На адреса полицаите се натъкнали и на химически субстанции – толуол, фосфорна киселина, натриева основа, хидрохлорид и др., характерни за производството на синтетичния наркотик.

В помещенията са открити също колба, термометри, електронна везна, пластмасови фунии, гумени ръкавици, газова бутилка и професионална предпазна маска с филтър, за които се смята, че са използвани в производствения процес. В три пластмасови туби е намерено кафеникаво пихтиесто вещество с общо тегло 2,76 кг, което реагирало на амфетамин при наркопробата. На този етап от разследването се допуска, че веществото е суровина за производството на дрогата.

В момента на пристигането на полицейските служители на адреса са заварени четирима мъже – К.Д. /25 г./, Х.Д. /40 г./, Д.Н. /36 г./, В.В. /26 г./, както и 16-годишен младеж. Трима от тях са криминално проявени, единият е с условна присъда за притежание на наркотици. При извършване на личен обиск у В.В. са намерени 1,4 грама метамфетамин.

Четиримата мъже и младежът са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл. 354 а, ал. 1 от НК. Работата по случая продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст