ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ново силно земетресение в Чили

Migration Image

Ново силно земетресение, според различни източници с магнитут между 7.4 и 7.8 по Рихтер разлюля северната крайбрежна част на Чили – само 24 часа след труса с магнитуд 8.2, ударил страната.

Не след дълго последваха високи вълни по бреговете на Арика, Икике, Патаче, Антофагаста, Писагуа и още няколко града, но няма информация за разрушения.

Епицентърът на вчерашното земетресение с магнитуд 8.2по Рихтер бе на 83 км от крайбрежния чилийски град Икика. Загинаха 7 души.

Епицентърът на новия трус отново е бил край град Икике, но по-близо, на 47 км западно от града с население над 200 хиляди души.

Хидрографската и океанографската служба към чилийските ВМС призова хората, които вече са се евакуирали към безопасни зони, да останат там, докато властите не обявят, че могат да се върнат по домовете си.

Президентът на Чили Мишел Бачелет също бе евакуирана от крайбрежния град Арика след новия силен трус. Бечелет пристигна в Арика, за да инспектира щетите, нанесени от вчерашното земетресение, но след новия трус е била евакуирана по спешност към вътрешността на страната.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст