ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Колкото по-бързо приемат новия Закон за МВР, толкова по-добре

Migration Image

Колкото по-бързо новият Закон за МВР влезе в сила, толкова по-добре, защото в момента служителите в системата се намират в състояние на безтегловност, коментира пред Радио “Фокус”, ген. Чавдар Червенков, бивш министър на вътрешните работи.

По думите му практиката показва, че всеки нов закон е по-добър от стария, макар и с малко. Червенков допълни, че е добре да има коментари и критики, но колкото по-бързо законът влезе в сила и започне да действа, толкова по-бързо той ще заработи и хората в системата се ще адаптират. “Приветствам този закон най-после да мине в зала на 2-ро четене и след това да започне неговото прилагане. А живота ще покаже по-добър ли е или по-лош. Надявам се да е по-добър”, каза Червенков.

По думите му, една от промените, която предвижда новият Закон за МВР – главният секретар да бъде назначаван от правителството, а не както досега с указ на президента няма да доведе до големи промени в работата на МВР. Червенков обясни, че разграничението между политическото и професионалното ръководство на МВР е направено отдавна, като на практика на главния секретар са прехвърлени функции и правомощия, така че той да носи пълната отговорност за цялата професионална дейност в МВР.

Червенков прогнозира, че новият закон за МВР ще претърпи известни промени между първо и второ четене в пленарна зала, както се случва обикновено.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст