Гувернантът и депозиторите

Migration Image

На маймуни ни направиха! Един въпрос "Кой?" ни блъсна като мощна приливна вълна и ни ощури до такава степен, че въпросите "Кой?" станаха десетки. И се уедриха във въпроса "Кои?".

Кои сили имат интерес банката на Цветан Василев да бъде "приключена"?

Кои пък се превърнаха доброзорно в техни бушони, които от високото напрежение могат да гръмнат всеки момент?

Отговорът все по-ясно прозира. Но остава един друг въпрос. Въпрос, който е извечен, но и учебникарски за възпалените журналистически мозъци. Въпросът "Защо?"

Моят отговор е ясен. КТБ е само средство за постигане на една друга цел. Някой да прибере залозите по кредитите на безценица. Вкусни хапки като "Виваком ", "Техномаркет ", "Булгартабак", хотел "Плиска"…

Значи, когато при епилога видим кой ще ги открадне, тогава едва ще си отговорим и "Защо?"

Засега тези, които разбираха от футбол и от политика (сиреч всички), започнаха, по неволя, разбира се, да внасят яснота и за банките. По телевизиите вече излезе мода на депозантите да им се вика "депозитори" и "депозитари", макар че трите фигури имат сходства колкото при орел, рак и щука. По радиото пък ранна репортерка говори за "обезпеченията по депозитите", явно имайки предвид "гарантираните депозити". Искров пък го споменават като "директор на БНБ" и "председател на централната банка". А той си е "управител", на английски "гуверньор", с известни рискове да стане "гувернант на БНБ".

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст