Плевнелиев ще е готов навреме със служебното правителство

Migration Image

Служебното правителство ще бъде излъчено навреме и ще отразява по един обективен начин задачите, които има да се решават в държавата към този момент”, каза в Пловдив президентът Росен Плевнелиев. Държавният глава изтъкна, че е важно служебният кабинет не просто да една съвкупност от личности, а да стъпи на здрави принципи и приоритети.

Той ще се обърне към нацията със задачите на служебното правителство в началото на август. Това ще стане, ако партиите спазят своите обещания до 5 август и има възможност, след конституционно предвидените срокове, да се разпусне парламента и да се състави служебно правителство.

По думите на президента, поредното амбициозно и мотивирано служебно правителство на България ще си постави доста високи цели. Екипите са на линия, но все още е рано да се говори за имена на министри.

„Хората, които ще излъча, ще бъдат демократи, проевропейци, силни в направленията, които представляват и готови да постигнат прогрес за нацията по приоритетите на служебното правителство”, заяви още Плевнелиев.

Той изтъкна, че имаме нужда от промени на подхода в енергетиката и дългосрочното планиране по някои сектори, които не търпят отлагане.

„Имаме нужда да се обърнем към Европейската комисия да вдигнем нивото на доверие към България, да отпушим замразените еврофондове по две оперативни програми и да ускорим в последните месеци европейските фондове. Служебното правителство би могло да има възможността да преговаря с Брюксел и дори да финализира споразумението за партньорство с Европейската комисия 2014-2020 г.”, допълни държавният глава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст