Оставиха в ареста обвиняемите за източването на КТБ

Migration Image

Софийският апелативен съд остави в ареста задържаните за източването на Корпоративна търговска банка Маргарита Петрова и Борислава Кючукова. Зради влошено здравословно състояние Мария Димова ще продължи да е под домашен арест, съобщи Нова телевизия.

Държавното обвинение твърди, че от касата на КТБ са присвоени близо 206 милиона лева, защото на 19-и юни в банката е издаден протокол – разписка, с който фирма “Бромак”, собственост на Цветан Василев, се задължава с близо 206 милиона към Корпоративна търговска банка. За присвояването на тези пари обаче са обвинени касиерката и две счетоводителки в банката.

“Не е установена липса от КТБ. Тези жени са жертви”, заяви адвокат Татяна Дончева. Сега прокуратурата разполага с експертиза, която обаче обхваща само периода 16 – 20 юни. Експертите казват, че фактическа липса от касата на банката не е видно да има. Проблемът бил, че разписката, с която фирма “Бромак” се е задължила с близо 206 милиона към банката, не била счетоводен документ. И пак не стана ясно какво общо имат касиерката и счетоводителките с тези пари и защо са обвинени, че са ги присвоили лично за себе си. Експертизата сочи още, че операцията по осчетоводяване на тези пари е извършена на 27-ми юни – ден, в който банката вече е затворена и в нея са квесторите на БНБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст