Сепаратистите предадоха черните кутии на Малайзия

Migration Image

Сепаратисткият лидер Александър Бородай предаде черните кутии на пътническия самолет, свален в Източна Украйна, на малайзийски експерти в Донецк , предаде Ройтерс.

"Ето ги, черните кутии!", каза Бородай на журналистите в препълнената зала за пресконференции в щаба на самопровъзгласената Донецка народна република, докато въоръжен бунтовник сложи писалките на бюрото.

Двете страни след това подписаха документ, който по думите на Бородай е протокол, финализиращ процедурата след продължителни преговори с малайзийците.

"Виждам, че черните кутии са непокътнати. Макар и леко повредени, но в добро състояние", каза полковник Мохамед Сакри от Съвета за национална сигурност на Малайзия и благодари за предаването им.

Освен това Бородай съобщи, че влакът с тленните останки на жертвите от катастрофата е пристигнал в Донецк. Той е на път за Харков, на около 300 км на северозапад. По думите на сепаратисткия лидер експертите от Малайзия и холандска делегация, която е на място в Донецк, също ще пътуват с него.

Късно снощи Съветът за сигурност на ООН прие единодушно резолюция, осъждаща свалянето на малайзийския пътнически самолет в Украйна с 298 души на борда. В нея се настоява въоръжените групи да разрешат безопасен, пълен и неограничен достъп до мястото на катастрофата.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст