Visa Европа стартира плащания в облака

Migration Image

Втората по големина банка в Испания – BBVA, е първата глобална банкова институция, която стартира с Visa безконтактни мобилни разплащания, базирани на облачни технологии. Новата система позволява на клиентите на BBVA да извършват мобилни безконтактни разплащания със смартфони с операционна система Android посредством мобилното приложение на банката BBVA Wallet app.

Новият мобилен портфейл на BBVA, който вече разполага с над 200 хил. ползватели, е активен на територията на Испания и ще бъде достъпен за клиентите на банката в САЩ, Мексико и Чили до края на годината. Мобилният портфейл на BBVA е достъпен на международно ниво с помощта на платежната система на Visa, базирана в облака, част от която използва иновативната технология Host Card Emulation. Разплащанията, основани на технология в облака, позволяват на потребителите да осъществяват трансакции в търговски обекти, като се ползват с пълна защита на своите данни. Личната информация се съхранява в базираните в облака системи на банката-издател, докато при алтернативната технология се разчита на т.нар. хардуерен Secure Element.  

"Банковата индустрия отчита нуждата на клиентите за по-широко навлизане на мобилните разплащания в цяла Европа. Те предлагат по-бърз начин за осъществяване на сигурни трансакции и могат лесно да се интегрират с други форми на мобилно банкиране с цел по-добро управление на личните финанси. Основаната в облака технология и функцията HCE ускоряват навлизането на мобилните безконтактни разплащания на пазара и разширяват тяхното разпространение сред потребителите. Доволни сме, че водеща глобална финансова институция като BBVA избра да предприеме тази стъпка с доверен партньор като Visa." Това коментира Джереми Николдс, изпълнителен директор, "Мобилни разплащания" във Visa Европа.

От самото начало, Visa работи в тясно сътрудничество с BBVA и Google, както и с други водещи финансови институции и органи по стандарти като EMVCo, за да гарантира, че мобилните безконтактни разплащания с технологията HCE отговарят на високите изисквания за сигурност, които Visa очаква от всички свои партньори. Въвеждането на мобилния портфейл на BBVA в цял свят е кулминация на много години усилен труд и пример за огромния напредък в развитието на платежните технологии.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст