Условна присъда за бивш антимафиот, държал взрив в служебната си каса

Migration Image

Магистратите от окръжния съд във Враца потвърдиха присъдата на бившия служител на главна дирекция “Борба с организираната престъпност” Цветан Петков, в чиято служебна каса бяха открити взривни вещества, пише tribali.info.От сейфа в кабинета на екс-антимафиота бяха открити повече от 2 килограма тротил. Петков твърдеше, че нелегалната субстанция е принадлежала на бившия обитател на кабинета.

След като делото беше многократно отлагано, магистратите от районния съд във Враца осъдиха бившия боп-аджия на 6 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок. Цветан Петков обжалва присъдата си на по-горна инстанция, но магистратите от окръжния съд потвърдиха решението на първоинстанционните си колеги.

Обвинителният акт срещу бившия старши инспектора от БОП беше внесен миналата пролет. В хода на съдебния процес бяха разпитани редица бивши и настоящи служители на териториалното звено “Борба с организираната престъпност”. Заради разминавания в показанията, бяха правени и очни ставки.

През това време Цветан Петков се разведе със съпругата си. В момента той живее с бившата си секретарка, с която работел в областната дирекция на МВР във Видин, където той бе назначен през февруари 2013 г за временно изпълняващ длъжността директор

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст