ВМРО напуска Бареков

Migration Image

След като днес стана ясно, че структурите на "България без цензура" на Николай Бареков настояват партията да участва самостоятелно на предстоящите парламентарни избори, сега лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е решен още утре да предложи гласуване за излизане на партията от коалицията с ББЦ. Очаква се отново утре воеводите да дадат положителен отговор на предложението на Валери Симеонов за създаване на Патриотичен фронт с формацията на Валери Симеонов – НФСБ.

Разривът се случва едва три дни, след като зам.-председателят на формацията Ангел Славчев демонстративно напусна и обвини новият политик, че е само параван на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов утре ще предложи да бъде гласувано решение за излизане на партията от коалицията с ББЦ и даване на положителен отговор на предложението на Валери Симеонов за създаване на Патриотичен фронт с НФСБ и други патриотични организации.

За утре е свикано заседание на Националния изпълнителен комитет на ВМРО.

Целта на такова обединение е създаването на мощна патриотична коалиция, която на предстоящите парламентарни избори да даде алтернатива на всички патриотично мислещи български избиратели и обща парламентарна група в следващото Народно събрание, която да бъде незаобиколим фактор за отстояване на българските национални интереси, съобщават от пресцентъра на ВМРО – БНД.

Това е най-добрият начин за запазване на политическата и идейна идентичност на ВМРО. Надяваме се, че добрите ни отношения с досегашните ни партньори ще бъдат запазени и не изключваме по-нататъшни общи действия за изваждане на ДПС от властта и изграждане на силна, демократична и национална България, коментира лидерът на ВМРОредседателят на ВМРО Красимир Каракачанов утре ще предложи да бъде гласувано решение за излизане на партията от коалицията с ББЦ и даване на положителен отговор на предложението на Валери Симеонов за създаване на Патриотичен фронт с НФСБ и други патриотични организации.

За утре е свикано заседание на Националния изпълнителен комитет на ВМРО.

Целта на такова обединение е създаването на мощна патриотична коалиция, която на предстоящите парламентарни избори да даде алтернатива на всички патриотично мислещи български избиратели и обща парламентарна група в следващото Народно събрание, която да бъде незаобиколим фактор за отстояване на българските национални интереси, се казва в съобщение на воеводите.

"Това е най-добрият начин за запазване на политическата и идейна идентичност на ВМРО. Надяваме се, че добрите ни отношения с досегашните ни партньори ще бъдат запазени и не изключваме по-нататъшни общи действия за изваждане на ДПС от властта и изграждане на силна, демократична и национална България", коментира Каракачанов. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст