БСП ще ревизира отношенията си с ДПС

Migration Image

БСП ще ревизира отношенията си с ДПС, за да "спре използването на властта за икономическо облагодетелстване". ГЕРБ остава основен политически опонент на социалистите.

Това е записано в резолюция на БСП за участие в предсрочните парламентарни избори, която Националният съвет на партията прие днес и тя трябва да бъде утвърдена от конгреса на 27 юли.

В нея се посочва, че "животът на правителството се съкрати, защото ДПС ограничи времето на неговата дейност и не пожела да се отстранят деформациите в управлението". "Част от опитите за промени, които предприехме, засегнаха значителни икономически интереси, това също ускори края на управлението", е оценката на социалистите.

"БСП ще се противопостави на задкулисието, ще работи за върховенство на закона, за реабилитация на политиката, нейната представителност", е записано още в документа.

Партията се обявява за последователни усилия за продължаване най-големите енергийни проекти – "Южен поток", АЕЦ "Белене" и удължаване на срока на експлоатация и разширяване на АЕЦ "Козлодуй".

"БСП заявява, че за да реализира политиката си, ще работи с всички прогресивни, патриотични и национално отговорни партии. Няма да влизаме в съюзи, ако цената за това е отстъпление от най-важните ни ангажименти, такива съюзи могат да се правят само с конкретни писмени договорености, когато те са публично оповестени", се казва още в резолюцията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст