Цветанов: Да спрем противопоставянето

Migration Image

ГЕРБ не са виновни за противопоставянето в парламента и обществото, заяви по време на дебатите по оставката на кабинета Орешарски Цветан Цветанов.

"Нека всеки един от нас и аз самият да сме си направили равносметка от поведението и защо се стигна до тук – българският парламент да бъде най-хуленият, българските политици да бъдат най-хулените, а когато застанем пред своите избиратели, ние казваме, че ще правим политики за България и всички български граждани", каза Цветанов.

Той отправи пожелания към министър-председателя и министрите, защото "добри или лоши, те вече са част от историята, винаги ще бъдат споменавани и всеки трябва да почита и уважава министъра или министър-председателя, независимо в кой период е управлявал, защото под една или друга форма той е бил избран от българския парламент".

Според него обаче изборите за този парламент не са направени на 12 май миналата година, а на 11 май, когато в деня за размисъл беше обявена акцията по разбиването на печатницата в Костинброд, където бяха намерени чували с бюлетини.

„Това беше зараждащото се противопоставяне, за да не се градят политики, и този парламент не успя да предостави политики на обществото“, коментира Цветанов.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст