Мерджанов: ГЕРБ бяха група за саботаж

Migration Image

„Дано следващото правителството не е изложено на същите предизвикателства, защото ще трябва да избира между ГЕРБ и парламентаризма", заяви от парламентарната трибуна председателят на социалистите в народното събрание Атанас Мерджанов.

„Гражданите за европейско развитие на България просто отказаха да са опозиция. Въпреки че непрекъснато тръбяха, че са спечелили изборите, те не харесаха резултатите от народния вот и решиха да не го зачитат. В нито един момент близо стоте народни представители на ГЕРБ не се държаха като парламентаристи или опозиционери. Те действаха като група за саботаж, която по сигнал на пожизнения си ръководител влизаше и излизаше, ставаше и сядаше, викаше или мълчеше. Нападките им рядко бяха политически, по-скоро бяха лични, често обидни. Нека не забравяме, че Бойко Борисов наричаше премиера „псевдоексперт", а министрите – пощальони, обявяваше война и реваншизъм до дупка. А за своите депутати простодушно обясняваше, че били цопнали тук и там. Това бе предизвикателството ГЕРБ, с което 42-то НС не можа да се справи", каза Мерджанов.

„Всяка парламентарна група ще трябва да избира между парламентаризма и ГЕРБ, двете явно са несъвместими. Съгражданите ни се нуждаят от спокойствие, умориха се от конфликти. Нека тези, които съставят следващото НС, покажат, че е възможен и друг път – път, ако не на съгласие, то поне на разбирателство. Преди година при тържественото откриване на парламента, проф. Стефан Данаилов ни попита какво ни става, дойдем ли тук. И ни призова към повече разум. Това НС не го чу, дано го чуе следващото", завърши Мерджанов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст