Местан очаква бързи консултации при президента

Migration Image

Очаквам днес да гласуваме оставката, заяви пред журналисти на влизане в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан.

"Очаквам бързи консултации при държавния глава. Очаквам другите политически сили да не правят опити да реализират какъвто и да е друг мандат – очаквам светкавично връщане на мандата, в един и същи ден", заяви още той.

В отговор на въпрос за българската номинация за еврокомисар Местан каза, че има външни фактори, които са споделили, че България може да реализира номинация за върховен представител на ЕС по външната политика.

"В този ред на мисли е национално отговорно решение ние да се стремим към този пост", категоричен беше лидерът на ДПС.

Запитан дали Делян Пеевски ще бъде излъчен за депутат в следващия парламент Местан каза, че това е въпрос към местните структури на партията.

По-късно от парламентарната трибуна той призова да се обърне поглед напред и да се научат уроците от управлението.

„Ние имахме силни очаквания да преодолеем дефицита на парламентарна подкрепа и дадем нови сили за преминаване от управление на оцеляването към управление на решителните реформи, към ефективно управление. Суверенът не ни кредитира с това доверие, не собствено ДПС, а като цяло партиите, които седим зад кабинета. Това не е единствената, но важна причина, за да стигне до днешния ден. И понеже този ден се свързва с един друг четвъртък, в който ние изразихме своята политическа оценка и анализ на ситуацията след европейските избори, съм длъжен да кажа – кабинетът не си отива заради пресконференцията на ДПС в четвъртък. Би било жалко да продължават анализите на тема „ДПС реши съдбата на кабинета". Не, в онзи четвъртък ДПС направи нещо друго – заяви на всички тези, които не се умориха в продължение на година и два месеца да разгръщат митологемата за преяждане с власт, предозиране с власт, ДПС заяви, че е партия, за която изразът „Властта не е самоцел", не е клише, защото даде ясен знак и свидетелство като конкретно поведение", каза Местан.

„Не приемам оценката за разруха, за катастрофа, защото чета в тази оценка желание да се спечели предварително предимство – както в хода на предизборната кампания, така и после", допълни още лидерът на ДПС.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст