Оставката на Искров не е на дневен ред, заяви Мерджанов

Migration Image

"На консултациите при президента Росен Плевнелиев обсъдихме актуализацията на държавния бюджет и евентуалната оставка на управителя на Българската народна банка Иван Искров, както и необходимостта от  приемането на решения и законодателни промени, с които да се даде право на служебното правителство да сключва договори и външни заеми". Това заяви заяви председателят на ПГ на БСП Атанас Мерджанов след края на консултациите при президента.

Той обяви категорично, че левицата настоява за актуализация единствено на бюджета на здравната каса. Във връзка с оставката на гуверньора на БНБ Иван Искров Мерджанов обясни, че тя не е депозирана и затова този въпрос не стои на дневен ред. "По закон той продължава да е начело на БНБ и да изпълнява функциите си като гуверньор", допълни още Мерджанов.

Според него правомощията на служебното правителство трябва да се ограничат единствено до организацията на изборите. Той отново изрази недоволство, че консултациите при президента се провеждат само няколко часа след приемането на оставката на кабинета "Орешарски" и категорично заяви, че в рамките на това Народно събрание не може да бъде сформирано друго правителство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст