Михаил Миков: Десницата се опитва да разруши демократичния модел на парламентарната република

Migration Image

 „Преди години БСП градеше конституционното устройство на нова и европейска България. Тогава десницата не искаше демократично управление и днес, десницата облякла друго облекло, се опитва да разруши демократичния модел на парламентарната република”. Това заяви в словото си новият председател на социалистите Михаил Миков на събора на връх Бузлуджа.

 „123 години социалистическата идея се носи в сърцата и в телата на българските социалисти. Ние носим високата отговорност в България на десния преход, на 25-годишното тържество на неолиберализма да остояваме и доказваме социалистическата, лявата идея, защото това са интересите на голямата част от българските граждани.“, заяви още председателят на 42-ото Народното събрание.

Според Миков България е разделена от прехода, в който капитала натрупвал, а труда оцелявал.

„България е разделена с поколенията, по различни линии и Българската социалистическа партия преминала през тези години има големия дълг да обедини българските граждани”, каза още новият лидер на левицата.

По думите му под знамето на лявата идея и интересите на българските граждани България трябва да бъде обединена.

„Много от тези, които уж разбират от БСП, отвън коментатори, анализатори и неправителствени организации, които всеки ден текат от телевизионните студиа, отричат правото на лява България да бъде силата на България“, смята Миков.

Той изрази надежда, че БСП, членовете, симпатизантите на партията и лявомислещите българи ще спрат да вярват на това, което се излива от злонамерените и от тези, които не искат обединяване на българските граждани в защита на техните интереси.

Според него това може да стане, когато всички леви симпатизанти са заедно и обединени.

„От партийния секретар до председателят на Националния съвет на БСП. Защото лявата идея е кауза и няма никакъв личен интерес, който може да бъде поставен по-високо от нея. Тогава хората ще ни повярват, тогава ние ще отидем при хората, за да дойдат те при нас. За да ни разберат и чуят. Бузлуджа е високо в планината, но е и символ на това наше единение и сила. Да преодолеем трудностите, защото октомври не е бой последен, октомври е битка по пътя, битка за една по-добра България. Битка за по-искрена България и по-отговорно БСП”, каза още Миков.

Той изрази увереността си, че тази битка ще бъде спечелена, заедно със стотиците хиляди членове и симпатизанти в цялата страна, напук на десницата, напук на тези, които години наред се борят срещу лявата идея.

Миков заяви, че социалистите трябва да дадат на хората справедливост, защото днес работника усеща несправедливото отношение, когато става въпрос за заплатата. „Малкият предприемач усеща несправедливостта, когато става въпрос за обществените поръчки. Пенсионерът усеща несправедливостта, когато не знае дали ще има възможност с пенсията да си осигури здраве и поминък. С тези хора трябва да бъдем честни, да ги представляваме, да бъдем автентичните, левите и силните представители на българския народ”, допълни още лидерът на социалистите.

Той благодари на симпатизантите на БСП, които присъстват на Бузлуджа и на конгреса на партията, които били негови другари, както и на стотиците хиляди партийни членове за силната подкрепа.

„Това е тежка отговорност, която заедно с Вас аз ще реализирам в името на силна, единна и истинско представителна БСП. Честит празник”, завърши словото си Миков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст