Президентът представи на Бареков приоритетите на служебното правителство

Migration Image

В продължение на политическия диалог, провеждан от държавния глава с парламентарните политически партии и с партиите, представени в Европейския парламент, президентът Росен Плевнелиев проведе консултации с представители на политическа партия „България без цензура“ (ББЦ) и ги запозна с приоритетите на служебното правителство.

Ускоряването на плащанията на средствата от Европейския съюз и работата по Споразумението за партньорство на България с Европейската комисия за периода 2014-2020 година ще бъдат сред основните задачи пред служебния кабинет, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Държавният глава увери, че назначеното служебно правителство ще бъде съставено от проевропейски и надпартийни експерти, които мотивирано и прозрачно ще работят по важните за обществото теми, като здравеопазването, икономиката и сектор „Енергетика“.

Основна задача пред служебното правителство е да гарантира провеждането на честни избори. Кабинетът, назначен от държавния глава, ще излъчи също така силен сигнал в подкрепа на гражданското общество в България, допълни президентът. „Хората очакват коректност и изпълнени обещания, необходимо е отговорно отношение и повече работа“, каза държавният глава по време на срещата.

Партия „България без цензура“ приема аргументите на президента и категорично подкрепя актуализация на Държавния бюджет и на Бюджета на Националната здравноосигурителна каса, заяви лидерът на партията Николай Бареков. Ръководството на ББЦ даде висока оценка на заявените приоритети и задачи пред служебното правителство, които ще бъдат представени на 5 август. „Президентът е единствената легитимна институция в страната в момента“, заяви Николай Бареков, според когото служебното правителство трябва да възобнови работата по забавените ключови реформи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст