Руски туроператор остави без превоз хиляди туристи у нас

Migration Image

Руски туроператор, предлагащ почивки и в България, остави хиляди туристи без превоз. Фирма „Идеал тур” не се разплаща с авиокомпании, които спряха да обслужват нейните заявки.

Засегнати са около 30 000 туристи, предимно от Русия, които са платили почивки в България, Гърция, Турция, Кипър и Испания. Бургас е сред дестинациите, към които са отменени най-много полети.

Днес няколко хиляди туристи, които трябваше да заминат на своята почивка със самолети на „Оренбургските авиалинии”, бяха неприятно изненадани, когато разбраха, че полетите им се отлагат или са отменени заради непокритите от „Идеал тур” задължения, информира „Первий канал” на руската държавната телевизия. Засегнати са 34 чартърни полета, още десетки са отменени за дните от 2 до 4 август. От авиокомпанията съобщиха, че задълженията на „Идеал тур” възлизат на 1,5 млрд. рубли.

Говорител на браншовата организация „Руски съюз на туристическата индустрия” коментира, че ако „Оренбургски авилинии” не си получат парите, това ще доведе до още отменени полети, което може да предизвика крах на целия туристически пазар.

През юли тази година спряха работа още три руски туристически фирми. Сред застрашените сега компании е и „Лабиринт”, един от големите руски туроператори, който е свързан с „Идеал тур”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст