Русия погва виртуалните пари като биткойна

Migration Image

Министерството на финансите в Москва разработва проект, който има за цел да се забрани създаването и използването на виртуални валути в Русия, съобщава вестник “Комерсант”. Според източник на изданието, Министерството на финансите планира да въведе административна и (или) наказателната отговорност не само за пускането на “сурогатни пари”, но също така и за използването им като платежно средство и обмен за рубли и други валути.

“Виртуалната валута е без статут на законно платежно средство във всяка юрисдикция. Безотчетност й пред националните органи я прави привлекателна за сивата икономика”– смятат от финансовото ведомство.

По-рано първият заместник-председател на Централната банка (ЦБ) Георгий Лунтовский отбеляза, че крипто валутите могат да бъдат законодателно регулирани в Русия.

От своя страна Асоциация на регионалните банки на Русия (АСРОС) е предложила на Централната банка да задължи работодателите да плащат на карта заплатите и да се сложи край на парите на ръка, пише в. “Известия”. Около 70% от руснаците обаче предпочитат парите в плик.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст