ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Миков започна чистката в БСП

При закрити врата и при изключителни мерки за сигурност пленумът на БСП си избра в петък (8 август) за нов говорител Атанас Мерджанов. Това беше последната новина

Новият лидер на БСП Михаил Миков започна чистка в партията. По негово предложение от 8 август от Изпълнителното бюро са освободени Красимир Янков, Борислав Гуцанов и Емил Костадинов, смятани за близки до предишния председател Сергей Станишев. Социалистите имат и нов говорител – Ангел Найденов сдаде този пост на Атанас Мерджанов.

"Ангел изгоря заради бъдещата си съпруга Мая Манолова", заяви пред "БАНКЕРЪ" член на Националния съвет на партията, който заседаваше при закрити врата в соццентралата. Манолова участваше в надпреварата за председателския пост на червения конгрес на 27 юли и поради тази причина си спечели много вътрешнопартийни врагове. Плътно зад нея беше единствено традиционно опозиционната столична организация начело с Калоян Паргов, определян като протеже на Румен Овчаров.

До редакционното приключване на броя в петък се очакваше НС да одобри бившия депутат от Пловдив Захари Георгиев за член на изпълнителното бюро. "БСП – лява България" пък трябваше да стане наименованието, което пленумът да приеме, отхвърляйки старото "Коалиция за България". Очакваше се също така форумът да препотвърди и заместникпредседателските постове на Драгомир Стойнев, Янаки Стоилов, Димитър Дъбов, Евгени Узунов и Георги Пирински

Междувременно Миков нарочи президента Росен Плевнелиев за основен враг на БСП и обяви създаването на работна група, която спешно да започне наблюдение на случващото се в изпълнителната власт по време на управлението на служебния кабинет.

"Градусът на политическата обстановка е изключително висок. В последните месеци преди разпускането на парламента се наблюдава консолидиране на десницата и използване на всички институционални възможности – най-вече на президента, за атака срещу БСП и нейното управление", изтъкна Миков в началото на пленума. По думите му очевидно целта на тази обстановка е не само да се неглижира управлението на БСП, но и да се нанесат тежки удари в рамките на предстоящата предизборна кампания още преди формалното й начало.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст