ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Взривове разтърсиха Костенец, има жертви

Migration Image

Искра при контролирано обезвреждане на боеприпаси е предизвикала взрива в Костенец, съобщиха от ОД МВР – София област. Със случая ще се заеме Военна полиция. Сигнал за експлозии в Костенец е подаден тази сутрин в 8.50 ч., съобщиха от пресцентъра на МВР. В града се намира заводът на “ТЕРЕМ” – “ТЕРЕМ – Цар Самуил” ЕООД за ремонт и утилизация на боеприпаси. На място са изпратени полицейски екипи. По информация на БНР има пострадали.

Четирима души са ранени при взрива във военния завод в Костенец, заяви пред медиите директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”. По думите му, пострадалите са откарани в болница, имат порезни рани от счупени стъкла.

Нанесени са материални щети по сградите в град Костенец след взривовете във военния завод “ТЕРЕМ – Цар Самуил” ЕООД. Счупени са стъкла на много от сградите, в една от банките е паднал окаченият таван. В града са пристигнали много линейки и противопожарни автомобили.

От пресцентъра на Министерство на отбраната съобщиха, че има нанесени материални щети по инфраструктурата, но няма сериозни разрушения. Назначена е комисия, която започва разследване на причините за инцидента, в която са включени представители на ведомството, Служба „Военна полиция”, МВР, Главна дирекция “Пожарната безопасност и защита на населението”. Всичките те са на място на инцидента и започват работата по разследването на случая.

От Главна инспекция по труда също са изпратили свой екип.

По разпореждане на министър-председателя проф. Георги Близнашки министърът на отбраната Велизар Шаламанов и областният управител на област София Емил Иванов заминават за Костенец, за да координират и контролират провеждането на мерките за овладяване на последиците от взрива във военния завод, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът проф. Георги Близнашки е в постоянен контакт с отговорните институции и следи отблизо ситуацията.

Очаквайте подробности!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст