ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Доброволци помагат в почистването на Мизия

Migration Image

Доброволци от цяла България започнаха да се събират в Мизия, за да помогнат в почистването на щетите от наводнение. Желаещите да помогнат на бедстващия град са се организирали в социалните мрежи.

Аварийните екипи продължават с отводняването на районите, които все още са под вода. „Доброволците ще почистват тинята, разрушеното имущество и боклуците в бедстващия град“, съобщи Васил Гурев от Българския червен кръст, който ръководи работата на желаещите да помагат.

И днес продължава отводняването на улиците, къщите и дворовете, които са под вода вече седмица. На други места ще се извозват удавените животни. Ветеринарните екипи ще дезинфекцират селскостопански постройки, които вече са почистени от тинята. Пощата в Мизия ще работи, за да могат пострадалите да получат еднократната финансова помощ от 325 лева. Във военно-полевата кухня за обед ще сервират грах яхния.

Инспектори от Агенцията по безопасността на храните продължават с огледите в хранителните магазини, за да оценят кои храни са годни за консумация и кои трябва да бъдат изхвърлени.

Болница "Пирогов" ще дари дезинфектанти, маски, стерилни ръкавици и течен сапун на пострадалите от наводнението в Мизия.  Представител на болницата ще предаде дарението днес в града.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст