ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

КАТ глоби 13 хил. шофьори и 500 пешеходци за седмица

Migration Image

От 30 юли до 7 август са санкционирани 13 286 души за нарушения на Закона за движение по пътищата, както и 500 пешеходци, съобщиха от МВР. Контролът е съсредоточен предимно по автомагистрали, главни пътища І-ви и ІІ-ри клас, след анализ на пътно-транспортната обстановка. Част от полицейските екипи са били пренасочени и към малките населени места.

Най-много са нарушенията за управление на МПС с превишена скорост – 2 204. Други 1519 водачи пък са санкционирани за неизползване на обезопасителни колани и на каски. Установени са и 445 автомобилисти, седнали зад волана след употреба на алкохол, както и трима – след вземане на наркотици. 618 пък са неправоспособните шофьори. Без валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност на автомобилистите” са шофирали 72 души.

За неправилно поведение на пешеходците по пътното платно – пресичане на неопределените за това места или неспазване на светлинните сигнали на светофарните уредби, са санкционирани общо 502 души, а 491 са шофьорите, неспазили предимството на пешеходец. За други нарушения, сред които: използване на телефон, техническа неизправност, неправилно спиране и паркиране, червен сигнал и други, са били глобени 7432-ма.

От МВР препоръчват да се шофира със съобразена скорост, да се предприема правилно изпреварване и навлизане в лентата за насрещно движение, да не се потегля на път при преумора и след употреба на алкохол, да се спазва предимството и винаги да се поставят предпазните колани.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст