ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Гражданският борд за честни избори работи без заплати

Migration Image

Основната задача, която пада върху плещите на служебното правителство, е да организира честни избори. За целта беше създаден и Граждански борд, който ще следи за тази дейност и който днес проведе първото си заседание в сградата на Министерския съвет.

В съвета се включват близо 40 неправителствени организации, експерти и наблюдатели на изборите. На първата среща участие взе и служебният премиер Георги Близнашки, както и съветничката му проф. Емилия Друмева, която е председател на борда и също така няколко заместник-министри от регионалното министерство, от Министерство на вътрешните работи и на Министерство на външните работи. Централната избирателна комисия (ЦИК) също изпрати двама свои представители.

Премиерът припомни, че Гражданският борд е независим и експертен и може да послужи като платформа за осъществяване на конструктивен диалог за процеса на изборите. Близнашки определи присъстващите като хора с "чудесни експертизи". Той поясни, че всяка сутрин от 8:30 до 8:45 ч. заседава работна група, която подготвя изборите.

Самите участници в борда няма да получават възнаграждения за своята дейност. "Всяка седмица ще представяме актуална справка със съвсем прясна информация за всичко свършено по подготовката и организацията на изборите", обеща още ръководителят на борда проф. Друмева.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст