ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Близо 80 населени места са засегнати от наводненията

Migration Image

Близо 80 населени места в страната са засегнати от последните наводнения. В редица общини остава бедственото положение. Водата вече се оттеглила от повечето места на други предстои отводняване. Все още има селища без ток. По предварителни прогнози щетите в Бургас са за над 1.5 млн. лева.

Близо 80 населени места в страната са засегнати от последните наводнения. В редица общини остава бедственото положение. Водата вече се оттеглила от повечето места, на други предстои отводняване. Все още има селища без ток. Щетите по предварителни прогнози в Бургас са за над 1,5 милион лева.  

Успокояват се нещата и в димитровградското село Странско, където в събота под вода останаха над 30 къщи.  Ситуацията и в другите две общини, пострадали от пороите – Харманли и Симеоновград, също се нормализира, но бедственото положение остава.

Вчера се скъса дига на река Марица край село Райново. За щастие няма пострадали хора.

 

Превантивно хората бяха евакуирани. Всички семейства, чиито къщи бяха наводнени ще получат еднократна помощ от 325 лева. Тежка остава ситуацията в Берковица.Близо 80 населени места в страната са засегнати от последните наводнения. В редица общини остава бедственото положение. Водата вече се оттеглила от повечето места на други предстои отводняване. Все още има селища без ток. По предварителни прогнози щетите в Бургас са за над 1.5 млн. лева.  

Бедствено остава положението в Харманли, Димитровград и Симеоновград.

Полицията започва проверка на обстоятелствата около наводнението в Странско. Ще бъдат разпитани арендаторите на двата язовира и ще се проверяват документите на водоемите. Техните стени също се скъсаха.

Заради отнесения път отсечката Димитровград-Симеоновград е затворена. На територията на област Стара Загора всички язовири преливат контролируемо през преливниците си. Повишени са нивата на реките във водосбора на река Марица.

Прекъснато е и движението на влаковете между Стара Загора и Чирпан. Бързите влакове, които пътуват между София и Бургас, се отклоняват по маршрута Пловдив – Карлово – Тулово.

Започва разчистването и на един от най-пострадалите райони – рибарското селище в Бургас Ченгене скеле, където е унищожена голяма част от инфраструктурата. Много хора имат нужда от храна, минерална вода и топли дрехи. БЧК събира дарения за пострадалите.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст