ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Клиенти на КТБ: Коя ще е следващата банка?

Migration Image

На пореден протест в столицата излязоха около 200 недоволни клиенти на Корпоративна търговска банка (КТБ). Традиционно те се събраха пред сградата на Българската народна банка точно в 18:30 часа. Вложителите отново призоваха за отваряне на поставената под специален надзор финансова институция, както и за оставката на управителя на Централната банка Иван Искров. Чуха се и скандирания "Искров в затвора".

Протестиращите се заканиха, че няма да позволят на БНБ да фалира Корпоративна банка и определиха бездействието на политиците като атентат срещу вложителите.

Според недоволните клиенти на КТБ ако политиците искат да се справят с проблема, могат да го направят, тъй като необходимите средства представляват техните "джобни пари".

Протестиращите носеха плакати с надписи "Върнете доверието в българските банки! Върнете доверието в държавата", "Искров, ще те държим лично отговорен!", "Отворете КТБ" и "Порожанов, засрами се!".

„Обръщаме се към вложителите и служителите в банковата група, към служителите на компании с блокирани сметки в КТБ и ТБ Виктория, към представителите на спортни клубове, федерации, културни организации и всички артистични, спортни и професионални общности, подпомагани активно от КТБ и лично от г-н Цветан Василев, да се присъединят към нас, призоваха организаторите на протестите  от групата КТБalive.

Призоваваме и всички мислещи хора в България, които не желаят да живеят в държава, в която "Държавата чрез изпълнителната власт, прокуратурата и БНБ участва много активно в разчистването на сметките!

Бяха положени огромни усилия да се убеди обществото, че проблемът касае единствено вложителите и служителите в банковата група, но дали това е така? Днес е КТБ и ТБ Виктория. Кой ще е следващият, ако тази атака успее?, питат още недоволните вложители.

Протести днес имаше и в Пловдив, Варна и Бургас.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст