ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Медиците от Спешна помощ преминат на 7-часов работен ден

Migration Image

Служителите в Спешната помощ ще преминат на 7-часов работен ден и така заплатата им ще се увеличи. Това заяви министърът на здравеопазването Мирослав Ненков, който присъства на заседанието на Надзорния съвет на Здравната каса. Министърът обясни, че заплатата на работещите в Спешна помощ ще се изчислява на 7-часов работен ден, а те ще работят на 12-часови дежурства. Така те ще получат малко повече пари, защото изработените часове над седемте часа ще се заплащат като извънреден труд.

Една фирма е подала цена за производство на шествалентната ваксина за бебетата, родени след 1 юни тази година, заяви Ненков във връзка с проблема с липсата на ваксини за бебета и допълни, че следващата седмица ще има яснота, дали министерството ще се договори за доставките.

Министърът на здравеопазването участваше в началото на заседанието на Надзорния съвет на Здравната каса, който обсъжда разпределението на парите от актуализацията на бюджета на Касата. Министър Ненков посочи, че той подкрепя и нова актуализация от 117 млн. лв. , която се иска от Здравната каса, но това предложение ще бъде отправено вече към следващия парламент.

На  въпрос на "Хоризонт", как е приключила проверката на Агенцията за финансов надзор, министър Ненков уточни, че има незначителни забележки по финансовото състояние на министерството и ще се наложат ограничения заради актуализацията на бюджета на Здравната каса касата, но ще има достатъчно средства за заплати на ведомствата, подчинени на Министерството на здравеопазването.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст