ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов и Първанов с най-голямо одобрение сред политиците

Migration Image

Лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на АБВ Георги Първанов са двамата политици, които печелят най-голямо доверие сред хората. Това показва изследване на социологическата агенция "Алфа рисърч" за електоралните нагласи в началото на кампанията за парламентарните избори на 5 октомври. Борисов и Първанов събират подкрепата съответно на 28% и 22% от избирателите.

Спрямо март и април тази година Борисов печели с 5-6% повече подкрепа. След учредяването на АБВ доверието към Първанов се повишава от 17% до 22% през септември.

На трето място, според социолозите, е лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева. Тя печели 17 на сто подкрепа.

След нея се нарежда лидер на БСП Михаил Миков с 16% доверие сред избирателите. Председателят на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева пък получава одобрението на 11% от хората и отчита ръст спрямо март и април.

Шесто по одобрение е лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Подрепата за него остава на нивата от април и март – 8%, но е с 2-3 пункта по-ниска спрямо началото на годината. Същото доверие има и съпредседателят на партията на телевизия СКАТ Валери Сименов, който ще се яви на изборите заедно с ВМРО като "Патриотичен фронт".

По 7% получават лидерите на ДПС Лютви Местан и на ДСБ Радан Кънев, който е един от фаворитите за председател на Реформаторския блок.

На десето място е председателят на "Атака" Волен Сидеров с 6% доверие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст