ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Главният прокурор свиква среща за КТБ

Migration Image

Очаква се днес главният прокурор Сотир Цацаров да покани на среща банкери и финансисти, за да обсъдят ситуацията около Корпоративна търговска банка (КТБ).

На нея ще присъстват присъстват финансови експерти, членове на Експертния консултативен съвет, създаден за оздравяване на банката и представители на работодателските и синдикалните организации. Няма яснота дали в разговорите ще участва и финансовият министър Румен Порожанов.

На срещата при главния прокурор са бившият министър на културата Вежди Рашидов от ГЕРБ, председателят на БСК Сашо Дончев, финансистът Емил Хърсев и президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев.

Идеята за подобна среща беше представена от главния прокурор миналата седмица, когато по време на изненадваща визита в Мизия той говори за проблемите около КТБ.

В неделя в интервю за БНТ Цацаров обясни, че се обсъждат няколко варианта за КТБ. Единият е ликвидацията на банката, който е по-евтиният вариант, а другият – нейното преструктуриране, което пък е по-добрият. Под преструктуриране той разбира разделянето на групата на КТБ на "добра" и "лоша" банка.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст