ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Холандия публикува междинния доклад за сваления над Украйна Боинг

Migration Image

Властите в Кралство Нидерландия публикуваха първия – или предварителен доклад, за падането на малайзиския полет MH17 в Източна Украйна. Тогава в трагедията с пътническия аероплан загинаха близо 300 души. “В кабината на самолета не се чуват никакви предупредителни сигнали, които биха породили съмнения за възникнал технически проблем, се казва в документа. Няма и доказателства, че самолетната катастрофа е била причинена от грешки на екипажа.

Според разследването, характерът на разпръснатите по земята в района на падането на Боинг-а остатъци показват, че въздухоплавателното средство се е разпаднало още във въздуха. “Боинг 777-200” на Малайзия Airlines”(полет MN17) се е разпаднал във въздуха, най-вероятно в резултат на контакт с голям брой обекти с висока енергия“, се казва още в отчета.
Авторите на документа твърдят, че полетът на Boeing преминавал номинално до 17:20 MSK, разговорите между пилоти също така показват, че техническа неизправност на борда не и имало. Експертите обаче са категорични, че със събраните досега доказателства не може да се установи какво точно е свалило пътническия самолет – ракета „земя-въздух”, или са изстрели от оръдията на друг самолет.
За окончателното определяне на причините за падането на лайнера холандците ще се нуждаят от допълнително разследване. Окончателният доклад трябва да бъде публикуван в рамките на една година от момента на катастрофата.
По-рано този месец Съветът на Холандия за безопасност на полетите заяви, че няма да публикува изцяло разшифрофката на записите от “черни кутии” на самолета.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст