ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

КТБ срина рейтинга на БНБ и Цацаров

Migration Image

България е в тежка ситуация и се нуждае от стабилно управление за преодоляване на кризата. Това са доминиращите нагласи във всички социални групи, според проучване на агенция "Алфа Рисърч"  за обществено-политически тенденци.

Българите са песимистично настроени за развитието на страната на фона на продължаващия дефицит на доверие в държавните институции.

Сериозно намалява доверието в институции, които имат ключова роля за разрешаване на кризата с Корпоративна търговска банка – БНБ и прокуратурата.

Одобрението за централната банка, което бе традиционно високо през последните години, сега се е понижило до 11%, а недоверието към институцията се покачва до 48 процента. Рейтингът на доверие на главния прокурор Сотир Цацаров спада до 15% през септември, което представлява понижение от 10 пункта, спрямо одобрението към него през април.

В същото време мнозинството от българските граждани – 54%, смятат, че проблемите няма да се ограничат до една банка, а могат за обхванат и други.

След оставката на кабинета "Орешарски" единствено президентът Росен Плевнелиев има ръст в доверието от 25% през април до 28% през септември, а неодобрението спада от 40% до 34 процента.

Работата на служебния кабинет "Близнашки" е непозната за всеки втори избирател в страната, останалите са разделени в оценките си – 20% положителни и 24% отрицателни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст