ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Близнашки призова Цветан Василев да се върне в България

Migration Image

Служебният премиер Георги Близнашки призова мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев да се прибете в България независимо от опасенията си заради заплахите към него.

Пред ТВ+ Близнашки допълни, че банкерът трябва да се върне и да даде обяснение какво точно се е случило с банката. Според него Василев не може да оправдава отсъствието си с отправени към него заплахи.

България ще обсъди възможността да се обърне към сръбското правителство и да поиска екстрадицията на бизнесмена Цветан Василев.

Това каза в интервю за ТВ+ служебният премиер Георги Близнашки. 

Тези дни Константин Симеонов, адвокатът на банкера, обяви че Василев е в дома си в Сърбия и работи по спасяването на КТБ. На 28 юли прокуратурата му повдигна обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери. Банкерът е обявен за издирване в информационната система на Интерпол по искане на прокуратурата.

Служебният премиер призова мажоритарния собственик на КТБ да се върне в България независимо от опасенията си заради заплахите към него. Според Близнашки Василев трябва да даде обяснение какво точно се е случило с КТБ и той не можел да оправдава отсъствието си с отправени към него заплахи.

“Аз лично смятам, че г-н Цветан Василев трябва да се прибере в България, каквито и заплахи да има спрямо него, трябва да се прибере и да даде обяснение какво се е случило с банката, която се свързва с неговото име”, каза служебният премиер.

Във вторник стана ясно, че Софийският градски съд ще решава дали да отмени искането за 72-часово задъжане на Цветан Василев преди обаче той самият да е задържан. Искането за задържането му е във връзка с издирването на банкера. Ако той бъде открит, ще трябва да бъде задържан за 72 часа преди прокуратурата да поиска друга мярка за неотклонение.Служебният премиер Георги Близнашки призова мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев да се прибете в България независимо от опасенията си заради заплахите към него. Пред ТВ+ Близнашки допълни, че банкерът трябва да даде обяснение какво точно се е случило с банката. Според него Василев не може да оправдава отсъствието си с отправени към него заплахи.

Премиерът разкри, че страната ни ще обсъди възможността да се обърне към сръбското правителство и да поиска екстрадицията на банкера. 

Преди дни адвокатът му Константин Симеонов обяви, че Василев е в дома си в Сърбия и работи по изготвянето на план за оздравяването на КТБ. 

В петък Софийският градски съд ще решава дали да отмени искането за 72-часово задъжане на Цветан Василев. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст