Сложиха белезници на мъж, укривал се 18 г. от правосъдието

Migration Image

41-годишен мъж, укривал се 18 години от правосъдието, е задържан днес при полицейска операция, проведена от служители на отдел “Издирване” при ГД”Криминална полиция” и колегите им от СДВР.

Д.Х. от град Лозница бил обявен за общодържавно издирване в края на 1996 г. с мярка “задържане под стража” като обвиняем по следствено дело за извършено убийство по особено жесток и мъчителен начин на 45-годишен жител на Разград. Престъплението било извършено на 7 декември 1996 година в съучастие с още други петима мъже.

По информация на криминалистите, през годините Д.Х. се е укривал в различни европейски държави. На 19 юни 2014 г. той получил 6-годишна присъда “лишаване от свобода” от Окръжен съд-Разград за извършеното престъпление.

В резултат на оперативно-издирвателната работа служители на отдел “Издирване” при ГД “Криминална полиция” получили нова информация за евентуалното пребиваване на издирвания на територията на София. Предприети са действия по локализирането на Д.Х. на територията на столичния район “Слатина”. Днес около 11 часа той е забелязан и по-късно е задържан в близост до хотел в ж.к. “Христо Смирненски”.

Предприети са действия по изпълнение на постановлението за привеждане на мярката “задържане под стража”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст