ВСС се обиди на инсинуациите на ДИКOFF по НОВА ТВ

Migration Image

ВСС изразява категорично несъгласие с некоректното интерпретиране на факти и информация в последното издание на предаването ДИКOFF по НОВА ТВ, свързани с конкурса за избор на председател на ВКС, както и с квалификациите и внушенията за действията на Съвета във връзка с предстоящия вот.

Всеки един от цитираните в предаването факти и обстоятелствата, както и редица други аспекти от професионалната дейност и личния живот на двамата кандидати са проверени задълбочено от ВСС. Докладите на Комисията по предложенията и атестирането на съдии, прокурори и следователи за съдия Таня Райковска и съдия Павлина Панова и Становищата на Комисия Професионална етика и превенция на корупцията за съдия Таня Райковска и съдия Павлина Панова, относно притежаваните от тях професионални и нравствени качества са публични и не установяват нарушения на професионалните и етични норми.

На сайта на Съвета е публикуван и пълният Протокол от заседанието на Комисията “Професионална етика и превенция на корупцията” от 15 септември 2014 г., в което са изслушани кандидатите за участие в конкурса за избор на председател на ВКС.

Не приемаме използваните в предаването квалификации, недопустимия език и обиден тон по отношение действията на ВСС в изпълнение Правилата за избор на председател на ВКС, ВАС и главен прокурор, заявяват още от  ВСС.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст