Голям скандал: Филип Златанов поиска разпити на Плевнелиев, Борисов, Цачева и Фидосова

Migration Image

Адвокатите на Филип Златанов – Човекът с тефтерчето, поискаха от Софийския апелативен съд разпити на президента Росен Плевнелиев, както и на лицата Бойко Борисов, Цецка Цачева и Искра Фидосова. Защитниците мотивираха искането си специално по отношение на държавния глава с факта, че името му категорично фигурира в обвинителния акт като пряко замесен в два случая, по които Златанов е признат за виновен.

Съдът се оттегли на съвещание, за да вземе решение по искането.

Делото тече на втора инстанция. На първа Софийски градски съд наложи наказание от 3,5 г. затвор на Златанов. Според прокуратурата Златанов е извършил продължавано престъпление по служба в периода от 21 септември 2012 г. до 9 юли 2013 г. Той не е изпълнил и е нарушил служебните си задължения с цел да набави за други лица облага или да причини вреда, пише още в обвинителния акт.

Прокуратурата обаче изненадващо не поиска решетки за Златанов, а само условна присъда, тъй като бил неосъждан и с чисто съдебно минало.

През лятото миналата година у Златанов беше открит бележник с негови записки. Две от тях гласяха “Плевнелиев -> недопустимо е да стане известно” и “Росен Плевнелиев – сигналът е прекратен, да не се качва в интернет”.

От бележника стана ясно още, че указанията Златанов е получавал от хора с инициали И.Ф, Ц.Ц и Б.Б.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст