Скандал в ДКЕВР: Замеряха с яйца членовете на регулатора

Migration Image

В ДКЕВР избухна скандал, като недоволни замеряха с яйца председателя на енергийния регулатор – Светла Тодорова и други членове. Яйцата бяха хвърлени от представител на Движение за граждански контрол. 

Стигна се до сблъсъци, провокирани от членовете на Движението Дончо Дудев и Янко Петров. "Замерянето днес е с яйца, а утре ще бъде с камъни по вашите глави", каза Петров.

Той заяви, че за решения, за които някои хора са взимали комисионни, не трябва да плащат българските потребители и допълни, че проблемът на НЕК не е проблем на енергийния сектор, а на управляващите.

След намеса на охраната и полицията те излязоха от залата, като обсъждането продължи на висок тон.

На откритото заседание на енергийния регулатор се обсъждаше увеличението на цената на тока с близо 10 на сто от следващия месец.

Според предложението на ДКЕВР се очаква най-голямо да бъде увеличението на абонатите на ЧЕЗ, които ще трябва да плащат с близо 10 на сто по-скъпа дневна тарифа. Нощната тарифа за тях ще скочи с 9,8 на сто. Толкова ще е увеличението на дневната тарифа и на абонатите на Енерго про. През нощта токът им ще струва с 9,5 на сто повече. При ЕВН увеличението на дневната тарифа е 9,7 на сто, а на нощната – 9,31 на сто.

Клиентите на свободния пазар ще плащат с малко над 2% по-скъп ток.

Стана ясно още, че окончателното решение ще бъде взето на закрито заседание на регулатора на 30 септември.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст