ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГДОП пое охраната и доставката на изборните книжа из страната

Migration Image

Главна дирекция “Охранителна полиция” /ГДОП/ предприе съпровождането и охраната на бюлетините за предстоящите избори за народни представители в 43-то Народно събрание. Процесът по транспортиране на изборните книжа стартира на 19 септември, част от тях вече са доставени на Министерство на външните работи. Утвърден е график, в който са определени дните, направленията и маршрутите за съпровождане на изборните материали от Печатницата на БНБ АД до областните администрации и Районните избирателни комисии (РИК) в страната.

Съгласно графика от днес, 26 септември, започна транспортирането на изборните книжа до първите седем областни центрове. В охраната са включени и екипи на областните дирекция на МВР. Последната доставка е предвидена за 30 септември.

Сформирани са екипи от служители на Дирекция “Жандармерия” при ГДОП и областните дирекции на МВР, които координирано изпълняват функционалните си задължения с цел недопускане на инциденти в цялостния процес по транспортиране на изборните книжа и материали. Съпровождането на автомобилите с изборните книжа се осъществява чрез пилотиране и охрана при завишени мерки за сигурност.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст