ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Недялко Недялков окончателно e осъден за клевети срещу Кеворкян

Migration Image

Издателят Недялко Недялков е осъден окончателно на три инстанции, а и освен това вече си е платил и иска от 10 000 лева, за който е осъден, съобщава “Афера”. С решение № 1047 от 3 юни 2014 година Софийският апелативен съд потвърждава решението на Софийски градски съд по гр. дело 7607/2010, според което лицето Недялков е осъден за разпространяване на клеветнически твърдения.Делото срещу Недялко Недялков е заведено от водещия на “Всяка неделя” Кеворк Кеворкян заради статия, озаглавена “Агент Димитър е зависим от “Октопода”.

Софийски градски съд осъжда лицето Недялко Недялков за разпространените позорни клеветнически твърдения в публикацията и уважава 6000 лева от предявения от Кеворк Кеворкян иск за 25 000 лева за претърпени неимуществени щети.Софийски апелативен съд обаче, при обжалването от страна на Кеворк Кеворкян осъжда Недялко Недялков на още 4000 лева и така Недялков е осъден да заплати на Кеворкян 10 000 лева. Обжалването на Недялков не е уважено.

На 16 септември 2013 г. Софийският апелативен съд издава изпълнителен лист, в който пише, че заради клеветнически твърдения Недялко Недялков е осъден да заплати 10 000 лева на Кеворк Кеворкян, заедно със законната лихва по тях, считано от 28 юни 2010 г.

Недялков обжалва пред Върховен касационен съд, който обаче като последна и окончателна инстанция със свое определение №194 от 7.02.2014 година не допуска касационно обжалване на въззивното решение на Софийски апелативен съд. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

В определението на ВКС пише, че: “е налице фактът за извършване от страна на ответника публично разгласяване, чрез средствата за масова информация, на клеветнически твърдения/на позорни обстоятелства за ищеца /б.р. Кеворк Кеворкян/, чиято истинност не е установена по делото.

Веселина Томова – издателката на сайта “Афера”, също е в съдебни битки с Недялко Недялков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст