ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Негодници от МВР изнасят секретни данни срещу дивиденти

Migration Image

Негодници в МВР са готови да продадат всичко и изнасят информация срещу бъдещи дивиденти от своите благодетели, които са ги назначили. Това става най-вече при смяна на ръководството на МВР, каза пред bTV бившият шеф на БОРКОР Румен Миланов. Заедно с бившия зам.-министър Николай Радулов те коментираха откритието на служебния вътрешен министър Йордан Бакалов, че МВР е най-политизираното ведомство.

От края на 1999 г. политическото ръководство на МВР беше разделено от професионалното. Обикновено ръководството назначава хора, на които вярва. Но проблемът възниква, когато се смени ръководството, служителите отвътре започват да изнасят класифицирана информация, каза Николай Радулов.

На мен са ми искали да се назначат определени хора за шефове на РДВР-та, които не бяха с добри биографии. Този натиск беше политически. Това става с инструкции на четири очи и с намеци. Говори се иносказателно, примерно: “тук не пипайте”, “това не го правете” и т.н. Службогонците се опитват да покажат колко са полезни. Назначават се все по-неопитни хора. Убеден съм, че законът ще бъде променен и главен секретар, назначен от друг министър няма да остане. Този служител няма достатъчно опит, за да заема тази длъжност, коментира Радулов оставането на Светлозар Лазаров и по време на служебното правителство.

Този процес съществува досега. МВР пострада от промените, които настъпиха в него. Обикновено се сменя ръководен състав и пада професионализмът, откъдето идват и слабите резултати на службите. Използват се негодници, които са готови да продадат всичко и чрез изнасянето на информация да извлекат дивиденти. Това каза Румен Миланов, бивш директор на БОРКОР.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст