ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Погледнете различно на предметите от ежедневието

Migration Image

Подземие Сердика в столицата става дом на изложбата Lighting Tools от светещи обекти и рисунки. Авторът на изложбата Ивайло Христов, който е и графичен дизайнер на "УниКредит Булбанк", представя авторски работи от последните две години. Изложбата се осъществява с подкрепата на "УниКредит Студио" и Музея за история на София.

Проектът Lighting Tools показва един различен поглед върху предметите от ежедневието, които обикновено са възприемани, като средство за увеличаване на благата чрез труд, по примера на широко разпространените текстове от миналото.

Чрез Lighting Tools се поставя въпроса за възможността обекта, да бъде мислен извън обичайната представа за "държан-в-ръка", като "полезен" и "функционален". Физически е доста трудно самите светещи инструменти да бъдат задържани дълго време, което фактически ни извежда от тяхната утилитарност.

Във времето в което живеем, човешкото присъствие и трудовото усилие отстъпват място на автономното действие на усъвършенствани механизми, което задава някои съществени въпроси по отношение на битието. Проектът Lighting Tools връща фокуса към първичните прости уреди, присъщи за обичайната трудова дейност, превръщайки ги във физически неизползваеми. Целта е, да открие допълнителен дискурс във възприятието за инструментите и екипировката, като универсален инструментариум.

Изложбата Lighting Tools може да бъде видяна до 4 октомври в Подземие Сердика, бул. Княгиня Мария-Луиза 16.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст