ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Раздавачът на обещания

Migration Image

Служебното правителство работи за нормализиране на обстановката в страната, за да могат политическите партии “да изложат своите доводи и аргументи в предизборната кампания. Готови сме да преглътнем всичко в името на спокойствието по време на изборите”. Това заяви служебният министър-председател проф. Георги Близнашки в Добрич, където бе на посещение за празника на града.

По думите му проектът за актуализация на бюджета ще бъде представен пред социалните партньори в началото на следващата седмица. След което ще бъде разгледан от кабинета. Тоест ГЕРБ да бъдат спокойни, защото според премиера актуализацията е неизбежна и вече имало консенсус в обществото по този въпрос.

“Законопроектът ще бъде предложен на 43-ото Народно събрание още в първите дни на неговото конституиране”, обеща Близнашки. А че БСП и някои други партии били против, както се казва, то си е тяхна работа. Служебните министри подготвят почвата за следващите управляващи и никой не се съмнява, че някоя черна котка може да им пресече пътя.

Премиерът скастри всички, които смятат, че пред последния месец и половина тече чистка в администрацията. С темата за назначенията се преигравало.

Нови промени в областните управи не се налагали, освен “ако бъде нарушено правилото за пълен неутралитет в изборите”. Каквото и да означава това.

Спомняте ли си едно от обещанията на Георги Близнашки в креслото на министър-председателя? “Няма реваншизъм в смяната на областни управители, това е право на всяко правителство.” Изявлението му е от 13 август, когато кабинетът освободи петима областни управители: Муса Палев (Благоевград), Венцислав Каймаканов (Пловдив), Венцислав Калчев (Русе), Николай Пенчев (Монтана) и Илиян Йончев (Плевен). На следващото си заседание (20август)министрите уволниха още трима областни – на Стара Загора, Варна и Перник. На 10 септември като областни управители на Софийска област и на Силистра бяха освободени Емил Иванов и Насуф Насуф след подадени от тях заявления. С решение на кабинета постовете си освободиха още Георги Рачев (Велико Търново), Николай Григоров (Габрово), Стоян Ненчев (Разград), Емел Мустафова (Търговище) и Венцислав Венков (Шумен). Така 15 от общо 28 областни управители сдадоха властта по неясни за обществото причини. В същите области, разбира се, също ще има избори. Очевидно премиерът спазва своите обещания.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст