ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Спор за часа на кръвната проба на граничаря, прегазил бебе

Migration Image

Има разминаване в тезите на разследването и защитата относно точния час, в който е взета кръвната проба на граничаря, обвинен за тежката катастрофа на 11 септември 2014 г. в с. Крушевец, съобщават вестниците. Малко след 9 ч. сутринта граничният полицай загубва контрол върху реното си и се качва на тротоар като помита количката с 11-месечната Краси. Детето загива на място.

Според източници от разследването пробата е взета 2 часа и 20 минути след инцидента. Анализът показа 0,3 промила. Резултатът се е потвърдил от контролно изследване, извършено в столицата, съобщиха осведомени.

Има протокол сред документите по делото, от който става ясно, че Стоянов е дал кръв за изследване в 9.52 ч. – за мен това е коректният час, категоричен е защитникът на граничния полицай – адвокат Благой Потеров. Той посочи този час и по време на предоарията си в Апелативен съд Бургас, при разглеждането на мярката на Стоянов. Тогава прокурорът не го опроверга.

Междувременно стана известно, че вече е поръчана експертиза по формулата на Видмарк, който определя количеството алкохол към момента на инцидента. Независимо от това кой час е посочен, със сигурност ще има оспорване, коментират още юристи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст