ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ОП – Хасково привлече като обвиняем мъж за контрабанда на хероин за 1 057 140 лева

Човек с белезници

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Драгомир Х., на 23 г., за това че без надлежно разрешително пренесъл с лек автомобил, през границата на страната, високорисково наркотично вещество, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък – престъпление по чл. 242 ал.4, вр ал.2 от Наказателния кодекс.

На 7 декември 2016 г., около 5.30 часа на ГКПП – Капитан Петко Войвода, при влизане от Република Гърция в Република България, управляваният от обвиняемия Драгомир Х. лек автомобил, марка „Тойота“ е бил отклонен за извършване на щателна митническа проверка. При извършване на проверката в праговете на моторното превозно средство са били намерени укрити пакети, съдържащи бежово прахообразно вещество. При тестване с полеви наркотест, същото е реагирало на хероин. Проведени са били процесуално следствени действия, при които от лекия автомобил са били иззети 24 броя пакети, съдържащи общо 11,746 кг. хероин.

Стойността на иззетото наркотично вещество възлиза на 1 057 140 лева.

Драгомир Х. е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.4, вр. ал.2 от Наказателния кодекс.

С постановление на Окръжна прокуратура – Хасково, от 7 декември 2016 г., обвиняемият Драгомир Х. е бил задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването по случая продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст