ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Български проект взе евронаграда за предприемачество

Migration Image

Проектът "Brandiko" на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) бе отличен с първа награда в категория "Инвестиране в изграждането на предприемачески умения" на осмата ежегодна церемония по връчване на Европейските награди за насърчаване на предприемачеството в Неапол, съобщи пресцентърът на министерството.

Българската разработка е в сферата на защитата на интелектуалната собственост и се е конкурирала с номинациите на Германия и Сърбия. Европейските отличия се присъждат за постижения и стимулират деловите умения и предприемаческия дух чрез проекти за публично-частното партньорство. Тази година България е участвала в надпреварата за пети път.

"Brandiko" е конкурс на МИЕ за защита на търговската марка, който се организира сред ученици от професионалните гимназии и от училищата по изкуствата, а участниците трябва да създадат своя търговска марка и да я регистрират като "марка на общността", както и да изградят маркетинговата стратегия на своя бранд.

В шестте категории на конкурса освен българския проект са били отличени и разработките на Литва, Испания, Италия, Германия и Португалия. Голямата награда на журито е била присъдена на Унгария за проект, насърчаващ стартирането на нов бизнес от майки с малки деца, който им помага да развият предприемачески нагласи и умения.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст