ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Конкурентите Samsung и Apple пак работят заедно

Migration Image

Samsung ще доставя около 40% от чиповете за iPhone 6 и iPhone 6 Plus . Благодарение на сключената нова сделка за производство на чипове за мобилните устройства на Apple , южнокорейската технологична компания очаква значителен ръст на приходите си. Чиповете ще се произвеждат по 14-нанометрова технология, като процесът ще започне до края на тази година.

Компанията произвежда около 30% от общото количество на сегашния чип А8. Той се изготвя по 20 -нанометрова технология и се използва в iPhone 6 и 6 Plus.

По информация от Samsung , новият производствен процес изисква 35% по-малко енергия и създава процесори с 20% повече мощ и 15% по-малък обем. Въпросната технология " FinFet " ще произвежда чиповете в три измерения и те няма да са плоски като досегашните процесори. " FinFet " осигурява повече площ за транзисторите, което от своя страна улеснява създаването на по-компактни и по-мощни устройства. Благодарение технологията ще се пести енергия, което пък ще позволи на устройства като iPhone да имат по-висок живот на батерията.

Любопитно е да се отбележи, че преди пускането на iPhone 6, Samsung произвеждаше всички процесори за мобилните устройства на американския си конкурент . От своя страна Apple се опита да намали зависимостта си от корейския си конкурент и потърси други производители. Американската компания започна да поръчва чипове A8 CPU за iPhone 6 и iPhone 6 Plus от тайванския производител " Taiwan Semiconductor Manufacturing Co" . Това контрадействие разбира се доведе до сериозен спад в приходите на бизнеса с чипове на Samsung. Настоящата сделка се очаква да възстанови предишния баланс.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст