ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кметът на Кюстендил: Депутатът от ДПС Бат Сали е провокация към града

петър паунов

Кюстендилци излизат на протест в четвъртък пред Районната избирателна комисия срещу възможността единият от четирите мандата в района да отиде за ДПС, въпреки че партията има малко над 800 гласа в града. Днес по същия повод – срещу мандат на ДПС от региона, пред ЦИК в София пристигнаха на протест и жители на Дупница.

Кметът на КюстендилПетър Паунов нарече „подмяна на вота и провокация към Кюстендил" предварителното разпределение на мандатите, което вкарва като депутат от ДПС Александър Методиев, по-известен като Бат Сали.

„Не съм се старал да провокирам напрежение, но когато погледнеш резултатите и виждаш, че се готви пълна подмяна на вота, няма как да останеш мълчалив и да не бъдеш откровен към своите съграждани. От близо 62 000 гласували осмата политическа сила, с водач на листата човек с прякор Бат Сали, има 860 гласа, не са пред мен данните, но горе-долу. Над 60 000 човека са гласували отрицателен вот на тази политическа сила – осма, и в един момент се опитват да ни убеждават, че става въпрос за обикновена математика и че този човек отново ще се озове в парламента. Приемаме го като подмяна на вота за всички партии, приемаме го и като провокация по отношение на Кюстендил и на региона. Няма основание в района, в който има най-нисък резултат, точно там да е излъчен мандат. Става въпрос за политика, никой не може да ме убеди, че става въпрос за математика", категоричен бе кметът пред Дарик радио.

Паунов подчерта, че се надява институциите да се съобразят с искането на кюстендилци преди официалното обявяване на резултатите, тъй като не може тъкмо осмата по резултат партия в района да има депутат.

„Ние не коментираме дори персоната. Ние коментираме ясен резултат. Защо тогава приемаме закони, с които твърдим, че гласуваме за листи? Защо приемаме закони, с които твърдим, че гласуваме дори преференциално и всички гласувахме преференциално и за хора, които са включени в тези листи. В един момент се оказва, че всички сме гласували за Бат Сали", добави той.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст