ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мая Манолова призова Местан да отзове Бат Сали

мая манолова

Призовавам Лютви Местан да отзове Александър Методиев като водач на листата в Кюстендил. Това каза Мая Манолова от БСП във връзка с протеста на граждани от Дупница и Кюстендил срещу влизането на депутата от ДПС Александър Методиев- Бат Сали в парламента.

„Призовавам Лютви Местан и ръководството на ДПС да постъпят като отговорни политици и да оттеглят Александър Методиев, – Бат Сали, като избран народен представител от Кюстендилски регион. Нека да влезе втората от листата. Има сериозно обществено напрежение, хората в Кюстендил са настръхнали в резултат от избора на Александър Методиев. За да не бъде провокиран етническият мир, за да не се създава допълнително обществено напрежение, да не се провокира гнева на хората, отговорното поведение е Александър Методиев да не бъде народен представител, т.е. ръководството на ДПС да го отзове като водач на листата в Кюстендил”, коментира пред Фокус Мая Манолова.

„Тридесет дни по време на цялата предизборна кампания, аз и кандидатите от листата на БСП лява България предупреждавахме, че ако хората не излязат да гласуват масово, че ако продават гласа си, е възможно да имаме избран представител на ромите от Самоков като депутат от Кюстендилска област”, допълни Манолова. „Нещо повече, ние подадохме десетки жалби и сигнали, за да бъде предотвратено купуването на гласове. Да, наистина то беше спряно за ДПС в ромския квартал, но факт е, че 700 етнически българи гласуваха за листата на ДПС с водач Александър Методиев.

Очаквано, кюстендилци изригнаха срещу този избор, тъй като Александър Методиев даже не е от Кюстендил, а от Самоков”, поясни тя. Манолова обясни, че кандидатът на ДПС не е избран от собственият си регион и според една голяма част от кюстендилци е натрапен като народен представител в Кюстендилски регион.

„На мен ми е ясно, че винаги ще има недоволни срещу избора на един или друг депутат, затова според мен отговорното и нормалното поведение е съответни действия да бъдат предприети от ръководството на ДПС. Не може под натиск негласувалите за един депутат да искат неговото отстраняване, но предвид ситуацията в Кюстендил, очаквам да бъдат предприети адекватни действия от ръководството на ДПС”, посочи още тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст