ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Божидар Данев: Политическият риск е свързан с кредитния риск

„Когато говорим за риск, на първо място е политическият риск за страната ни“. Това заяви изпълнителнинят председател на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев по време на Петата годишна конференция за управление на кредитния риск, която се организира от ICAP Bulgaria, част от ICAP Group – най-голямата група за бизнес информационни услуги в Югоизточна Европа.

„Политическият риск е свързан с кредитния риск и в момента е изключително актуален предвид очертаващата се криза в банковата система“, допълни Данев.

Според него лошото управление на основния сектор на икономиката – енергетиката разклаща цялата система. Като друг проблем пред Българя Данев посочи липсата на достатъчно контрол на финасовата ни система и разделянето й сякаш на две части – българска и чуждестранна собственост.

„Какво ни предлага служебното правителство сега?“, запита Данев и продължи: „Увеличение на бюджетния дефицит до 4% и нов заем, който цели да увеличи разходите за държавната администрация до края на годината с 500 млн. лв.“

„Ако приемем, че България е една страна със застаряващо население, кой ще връща този кредит и кой ще изплаща задлъжнялостта“, запита изпълнителният председател на БСК.

Според него България има едно голямо предимство и това е, че има ниска задлъжнялост. „И ние искаме сега да го похабим“, допъли Данев.

„Когато говорим за кредитен риск не може да не вземем предвид този политически риск, който политиците замазват“, категоричен е Данев. „Такава е ситуацията в България, такава е и в българските фирми“, допълни той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст